"Happiness is a place between too much and too little"

Finnish proverb


Brains & More faciliteert

"Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit hebben gekend."

Gilbert Cesbron

huisconcerten
19 juli 2014 21:11 0 Comments

In2 Pieces

(Huidige Beoordeling 2.0/5 Sterren) Stemmen: 1
in Algemeen Gelezen: 1899 3 0
Tijdens onze zomervakanties in Frankrijk, ontdekten we in de Provence  een kleine boetiek met alleen maar fleurige mozaïek spulletjes. Spiegels, tafels, lampen, dienbladen etc. In de kofferbak tussen de slaapzakken en kampeeruitrusting namen we vol trots een prachtige vaas mee.  Thuis kreeg deze een mooie plek en herinnerde ons aan heerlijke vakanties. Niet lang daarna schreef ik me in voor een workshop mozaïeken. Het bordje dat ik toen maakte pronkt nog steeds in onze huiskamer. Heerlijk vond ik het  om "uit mijn hoofd” te zijn en "in mijn handen”.  Niet nadenken en heerlijk ontspannen iets creëren. Bij deze eerste kennismaking bleef het echter.

Nu, ruim 15 jaar later, nu de kinderen bijna allemaal zijn "uitgevlogen”, heb ik de spreekwoordelijke draad weer opgepakt.  Inmiddels gebruik ik niet alleen wandtegels maar ook porselein, glazen stenen etc. en creëer ik allerlei vormen en beplak alles wat los en vast zit.
Knippen, plakken, puzzelen, elke keer met een uniek resultaat. En nee, het wordt nooit saai. Overal waar ik kom , vraag ik om scherven van kopjes, bordjes, vaasjes en noem maar op. Rommelmarkten worden afgestruind, kringloopwinkels bezocht, bijzondere winkeltjes …., altijd op zoek naar iets leuks, raars, bijzonders om het mozaïekwerk nog mooier of gekker te maken. De uitdrukking dat scherven geluk brengen is zeker op mij van toepassing.  Je begrijpt het al, ik ben niet meer te helpen, ik ben helemaal "verslaafd” aan het mozaïeken oftewel: IN2 PIECES
Last Modified: 24 juli 2014 19:48
  • Twitter
  • Facebook