"Happiness is a place between too much and too little"

Finnish proverb


Brains & More faciliteert

"Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit hebben gekend."

Gilbert Cesbron

huisconcerten
Huisconcerten najaar 2014 28 augustus 2014 21:12 0 Comments

Huisconcerten najaar 2014

(Huidige Beoordeling 0.0/5 Sterren) Stemmen: 0
in Algemeen Gelezen: 2550 5 0
Na een time-out gedurende de eerste helft van dit jaar zijn we extra verheugd dit najaar weer 2 concerten te kunnen presenteren. Dankzij onze muzikale directeur en vooral vriend Erwin Deleux, is het opnieuw een prachtig programma geworden met boeiende muzikanten. 

Zondag 5 oktober
Kasper Schonewille (piano) en Oxana Thijssen (harp). Zij spelen onder meer werken van Turina (Ciclo plateresco: I. Tema y variaciones voor Harp en Piano Opus 100) en Fauré (Impromptu voor Harp Opus 86). Deze bijzondere recital wekt bijzondere verwachtingen gegeven de aparte en ook romantische combinatie van harp en piano.

Zondag 30 november
Koen Ubaghs (klarinet, 16 jaar!) en Frans Schockaert (piano). Concerto van Gerald Finzi (derde deel) en de sonatine van Gordon Jacob.
Jean Xhonneux (tuba) en Erwin Deleux (piano). J-S Bach: Partita in a minor (13') (Tuba Solo), C. Saint-Saëns: 4 Songs: (13') (Tuba & Piano) en Piazzolla: Tango Etudes N°3 (4') (Tuba Solo)

U kunt zich hier aanmelden.

Zoals eerder is de opbrengst van deze concerten in zijn geheel bestemd voor de Stichting Mama Alice. We laten oprichtster Frederique Kallen graag aan het woord.

"Bijna 10 jaar geleden startte ik Stichting Mama Alice, vernoemd naar mijn moeder die veel te jong stierf aan ALS. Vijf jaar geleden nam Elba Zegarra, een Peruaanse verpleegster, de directeursfunctie over van mij. Hierdoor werd het project nog duurzamer, gedragen door de lokale bevolking. 

Om ons werk ook financieel duurzamer te maken, is het belangrijk dat we minder afhankelijk worden van inkomsten uit Europa. We starten daarom in Peru een ecolodge met vakopleidingen. De ecolodge wordt door onze afgestudeerde timmermannen en metaal bewerkers (onder begeleiding van een ingenieur) gebouwd met materialen uit de omgeving. De inkomsten van de ecolodge gaan naar de sociaal educatieve programma’s van Mama Alice. 


Stichting Mama Alice werkt met honderden kinderen en jongeren die op straat geleefd hebben of slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Anderen zijn gestopt met school en hebben geen mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zijn daarom in de criminaliteit of de prostitutie terecht komen. Ze delen allemaal het gevoel dat ze niets waard zijn tot ze bij Mama Alice geborgenheid, begeleiding en kansen aangeboden kregen. In het nieuwe project, de ecolodge, bieden we vakopleidingen tot kok, gids, ober of barman waardoor ze na afstuderen een eerlijke baan kunnen krijgen, met waardering voor hun werk en een correct salaris. Enkele jongeren krijgen een baan in de ecolodge van Mama Alice, anderen worden gepresenteerd bij collega-bedrijven. 

Het wordt een mooie plek waar iedereen kan genieten van prachtig uitzicht, fijne mensen, mooie tochten met onze gidsen en lekker eten gemaakt door onze koks in opleiding. 

Fantastisch dat Roger, Gera en hun kinderen twee najaarsconcerten voor de ecolodge willen organiseren.  Ik hoop dat u ook komt, omdat u zeker ontroerd zult raken door de muzikanten in de prachtige woonkamer van Roger en Gera.  En met uw bijdrage maakt u het mogelijk dat onze jongeren weer een toekomst gaan zien! En wie weet mogen we u ooit verwelkomen in de ecolodge? Bienvenida!”

Groeten uit Ayacucho, Peru, Frederique Kallen 

Op zondag 5 oktober exposeert Bettine Flesseman. Bettine portretteert en vertelt waarom:

"Het unieke van de mens, van ieder mens! De kracht van de één, de vriendelijke warmte van de ander. Gezichten zijn als muziek, als de schoonheid van de natuur, de jonge, prille, lentegezichtjes, de zoekende gezichten van de ontwikkelende mens, de uitstraling van hoop en verwachting, de tevredenheid van een goed volbracht leven, de berusting van de ouderdom,dit alles en nog véél meer maken een portret.”


Op zondag 30 november exposeert Lyudmyla Lisyuchenko.  Waarom zij zo bijzonder is lees je in onze volgende nieuwsbrief.

Onthouden:
- De concerten beginnen om 11h00.
- Na afloop is er gelegenheid om met de muzikanten te spreken en natuurlijk met elkaar.
- De entreeprijs voor de concerten bedraagt € 15,- incl. een drankje na afloop.
- Wij serveren koffie & thee / prosecco / wijn / sap & water.
- Plaats van handeling: Brains&More, Kantoorweg1 te Maastricht.
- Aanmelden kan per e-mail, per telefoon en via de website.
Last Modified: 22 september 2014 22:33
  • Twitter
  • Facebook