Dit schreef Gera, juli 2014:


Tijdens onze zomervakanties in Frankrijk, ontdekten we in de Provence een kleine boetiek met alleen maar fleurige mozaïek spulletjes. Spiegels, tafels, lampen, dienbladen etc. In de kofferbak tussen de slaapzakken en kampeeruitrusting namen we vol trots een prachtige vaas mee. Thuis kreeg deze een mooie plek en herinnerde ons aan heerlijke vakanties. Niet lang daarna schreef ik me in voor een workshop mozaïeken. Het bordje dat ik toen maakte pronkt nog steeds in onze huiskamer. Heerlijk vond ik het om "uit mijn hoofd” te zijn en "in mijn handen”. Niet nadenken en heerlijk ontspannen iets creëren. Bij deze eerste kennismaking bleef het echter.


"Nu, ruim 15 jaar later, nu de kinderen bijna allemaal zijn "uitgevlogen”, heb ik de spreekwoordelijke draad weer opgepakt. Inmiddels gebruik ik niet alleen wandtegels maar ook porselein, glazen stenen etc. en creëer ik allerlei vormen en beplak alles wat los en vast zit.
Knippen, plakken, puzzelen, elke keer met een uniek resultaat. En nee, het wordt nooit saai. Overal waar ik kom , vraag ik om scherven van kopjes, bordjes, vaasjes en noem maar op. Rommelmarkten worden afgestruind, kringloopwinkels bezocht, bijzondere winkeltjes …., altijd op zoek naar iets leuks, raars, bijzonders om het mozaïekwerk nog mooier of gekker te maken. De uitdrukking dat scherven geluk brengen is zeker op mij van toepassing. Je begrijpt het al, ik ben niet meer te helpen, ik ben helemaal "verslaafd” aan het mozaïeken oftewel: IN2 PIECES.”


Inmiddels zijn we ruim 5 jaar verder en zijn de kinderen allemaal en definitief uitgevlogen. De tijd is rijp voor IN2 PIECES 2.0 Op deze plek hou ik je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Stay tuned!